Hoppa till huvudinnehåll

Pernilla Case study (Före & efter)

Pernilla 69

Produktnamn: Pernilla 69 Soffa
Tyg: Lin
Läder för kuddarna: Classic Soft 88 svart

Kort efter att designen Pernilla 69 lanserades kom soffmodellen. Exemplaret vi har renoverat var från början i lin, både på baksidan och själva kuddarna, men den äldre original versionen som såldes av modellen var klädd i hampa.

Pernilla 2-s.jpg

Vilket arbete har utförts på möbeln?
Helt demonterad och varje trädel har rengjorts med mild tvål. Nytt tyg (lin) har spikats i sitsstommen. Nya kuddar har tillverkats med svart läder och ny modern fyllning. Remmar (nackstöd och armstöd) färgade svarta för att matcha stödkantsläder och kuddläder. Alla skruvar som var intakta är renoverade och bevarade om möjligt för att hålla soffan så original som möjligt.

20230117_DUX_Tillverkningen_1410.jpg

20230117_DUX_Tillverkningen_1387.jpg

Hur lång tid tog renoveringen?
4 timmar demontering, 3 timmar spikstöd, 4,5 timmar montering, tuftning av kuddar och färgband, 1 timme montering av den färdiga stolen. Totalt 12,5 timmar.

20230117_DUX_Tillverkningen_1382.jpg

20230117_DUX_Tillverkningen_1373.jpg

Fler läsvärda artiklar

Miljövänlig inredning

Det är dags för oss alla att kräva mer av företagen vi stödjer och produkterna vi köper – både för vår hälsa och för miljöns skull.

Femtiotalets vurm för framtiden

Femtiotalets vurm för framtiden fick i det vardagliga stå tillbaka för en allt krassare verklighet där stormakterna slog på stora trumman i kampen om världsherravälde.

Begagnade designermöbler

Begagnade möbler kan vara ett hållbart alternativ för dem som vill möblera sitt hem eller kontor.