Hoppa till huvudinnehåll

Begagnade designermöbler

Begagnade möbler kan vara ett hållbart alternativ för dem som vill möblera sitt hem eller kontor. Genom att köpa begagnade möbler håller du fina möbler borta från soptippar och förlänger deras livscykel. Detta kan bidra till att minska efterfrågan på nya möbler, som kan vara resurskrävande att producera.

jetson-fifty-special-edition.jpg

Här är tre fördelar att tänka på när det gäller att köpa begagnade möbler:

-Miljöfördelar: Möbelproduktion kan ha en betydande miljöpåverkan på grund av den energi och de resurser som krävs för att tillverka och transportera nya föremål. Genom att köpa begagnade möbler kan du bidra till att minska denna påverkan.

-Kostnadsbesparingar: Begagnade möbler är ofta billigare än nya möbler, vilket gör det till ett budgetvänligt alternativ för dem som vill möblera sitt hem eller kontor.

-Unika fynd: En av fördelarna med att köpa begagnade möbler är möjligheten att hitta unika föremål som kan lägga till karaktär och personlighet till hem. Du kanske kan hitta vintage eller designer möbler som inte längre tillverkas, vilket ger ditt hem ett unikt och individuellt utseende.

När du letar efter begagnade möbler är det viktigt att ta hänsyn till objektets skick och eventuella nödvändiga reparationer eller renoveringar. Har du hittat en snygg äldre DUX-möbel, men känner att den bör piffas till? Kontakta en av våra möbeltapetserare.
Om den bara behöver lite möbelvård spana in våra tips på hur du tar hand om läder och annat material här.

Sammantaget kan köpandet av begagnade möbler vara ett hållbart och kostnadseffektivt alternativ för dem som vill möblera sitt hem eller kontor. Det kan bidra till att minska miljöpåverkan från möbelproduktion och ge unika, budgetvänliga alternativ för husägare.

Fler läsvärda artiklar

Miljövänlig inredning

Det är dags för oss alla att kräva mer av företagen vi stödjer och produkterna vi köper – både för vår hälsa och för miljöns skull.

Femtiotalets vurm för framtiden

Femtiotalets vurm för framtiden fick i det vardagliga stå tillbaka för en allt krassare verklighet där stormakterna slog på stora trumman i kampen om världsherravälde.

Hållbar inredning är att satsa på kvalitet som håller över tid

I Sverige tillverkas nya möbler för cirka 23 miljarder kronor om året. Samtidigt slänger privatpersoner, företag och offentlig sektor årligen mängder av fullt funktionella möbler.