Hoppa till huvudinnehåll

DUX - det svenska arvet

Om ReDUX

DUX har funnits i över 90 år och har drivits av samma familj i fyra generationer och finns idag med butiker världen över. Vårt fokus ligger på komfort, livslängd, kvalitet och innovation. Med reDUX vill vi värna om cirkulärekonomin.

Tidlösa möbler är en investering för framtiden, inte bara din framtid utan från generation till generation. Med reDUX vill vi värna om det affektionsvärde som finns i en gammal möbel med många historier.
Vi vill också värna om vår planet. Visste du att du kan köpa 24 begagnade fåtöljer för samma klimat- och miljöpåverkan som en ny?

Det var en gång en man som hette Efraim Ljung

Allt började 1926 i Malmö, när Efraim Ljung lanserade sin första produktion av fjädermadrasser i Sverige. Fyra Ljungfamiljer senare har DUX blivit ett globalt varumärke som har öppnat 88 butiker världen över. DUX hantverksskicklighet, stilrena design och högkvalitativa material har varit uppskattade i USA sedan 1953. Trots en avsevärd internationell tillväxt är vi ett svenskt familjeföretag, stolta över våra rötter och vår tradition. Besök en av våra butiker i över 30 länder.

ReDUX har siktet inställt på en hållbar framtid

Som en av världens största säng- och möbeltillverkare har vi siktet inställt på en hållbar framtid. Redan på Efraims tid, då DUX introducerade bäddmadrassen var mottot ”varför byta ut hela sängen om bara översta delen behöver bytas ut?”.
Vi tar ansvar i alla led med material som håller, och design som uppskattas av generation till generation.
Så ta hand om din farfars Karin 73 fåtölj och få den uppiffad av en av våra certifierade Möbeltapetserare.

Hitta din certifierade möbeltapetserare

"Ingen DUX möbel ska hamna på soptippen"

Efraim Ljung, grundaren av DUX

Hållbarhet. Kvalitet. Lång livslängd.

Med DUX investerar du i upplevelse och hög kvalitet. Vi baserar vår designfilosofi på innovation och vår stora ambition är lång livslängd på alla våra produkter. Kort och gott hållbara möbler av hög kvalitet och med lång livslängd. Det är DUX.

Besök DUX.se

Care. Share. Repair.