Hoppa till huvudinnehåll

Möbelrenovering

Renovera din DUX-möblel

Vill du klä om möbler? Tapetsera möbler? Restaurera möbler? Eller renovera dina designmöbler på annat sätt? Genom våra samarbeten med kvalificerade möbeltapetserare kan vi erbjuda dig flera repareringstjänster för dina DUX-möbler.

Kontakta en möbeltapetserare

KLÄ OM MÖBLER

 Jetson match dakota 24

Klä om fåtölj

För att klä om en fåtölj måste du bedöma stolens allmänna skick och bestämma vilka reparationer som behöver göras. Detta kan inkludera rengöring eller byte av tyget, åtgärda eventuella strukturella problem och lackering av träramen. Du kan behöva ta bort det gamla tyget och vadderingen, och klippa och fästa nytt skum.

Klä om soffa

För att renovera en soffa, börja med att rengöra tyget och byt ut eventuella slitna eller skadade kuddar. Överväg att klä om dynorna med ett nytt tyg för att få en finare soffan, som känns som ny. Reparera eventuella strukturella skador och lägg till nya accenter som kuddar eller filtar för att ge soffan ett fräscht, uppdaterat utseende.

Klä om stolsdynor

För att klä om en stolsdyna måste du ta bort det gamla tyget och skumstoppningen och sedan skära till nytt skum som passa dynan. Se till att släta ut eventuella rynkor eller veck i tyget och att du fördelar häftklamrarna jämnt runt hela kudden för att säkerställa en jämn, professionell finish.

TA HAND OM LÄDER

DAKOTA

Rengör läder

För att rengöra läder måste du först ta bort smuts eller skräp från ytan med en mjuk, torr trasa. Du kan sedan blanda en liten mängd mild tvål, som diskmedel eller lädertvål, med varmt vatten för att skapa en rengöringslösning. Använd en mjuk, fuktig trasa och skrubba försiktigt lädret i cirkulära rörelser för att avlägsna smuts eller fläckar. Torka av lädret med en ren, torr trasa och låt det sedan lufttorka helt. Undvik att använda starka kemikalier eller slipande verktyg, eftersom dessa kan skada lädret. För att skydda lädret och hålla det snyggast kan du applicera ett läderbalsam efter rengöring.

Läderreperation

För att reparera läder måste du bedöma typen och omfattningen av skadan. Små hål eller revor kan lappas med ett läderlim och en lapp skuren från ett dolt område av föremålet. Repor och repor kan fyllas i med en läderfyllmedelsblandning och färgas med en läderfärg. Större skador kan kräva att det skadade lädret tas bort och att det ersätts med ett nytt läder. För att förhindra ytterligare skador och hålla lädret fint kan du applicera ett läderbalsam regelbundet. Att reparera läder kan vara utmanande, så det kan vara bäst att söka hjälp av en professionell möbeltapetserare.

Slitet läder

För att ta hand om slitet läder måste du rengöra och smörja in lädret regelbundet för att hålla det mjukt och förhindra ytterligare skador. För att rengöra lädret, använd en mjuk, torr trasa för att ta bort smuts eller skräp, blanda sedan en liten mängd mild tvål, som diskmedel eller lädertvål, med varmt vatten för att skapa en rengöringslösning. Skrubba försiktigt lädret med en mjuk, fuktig trasa och torka sedan av det med en ren, torr trasa. Låt lädret lufttorka helt innan du använder det igen. För att smörja in lädret, applicera ett läderbalsam med en mjuk trasa, enligt tillverkarens instruktioner. Detta kommer att hjälpa till att ge näring åt lädret och hålla det snyggast. Undvik att använda starka kemikalier eller slipande verktyg, eftersom dessa kan skada lädret.

MÖBELRENOVERING

Sam stol krom classic 89

Renovera stolar

Att renovera en stol kan betyda många saker. Är det dynan som behöver bytas och stoppningen? Är det träet på benen, armstöden eller ryggen som behöver fixas till? Eller är det kanske något mekaniskt i stolen som inte längre fungerar?
För att kunna renovera en stol själv behövs skicklighet och noggrannhet. Var noga med att följa alla säkerhetsföreskrifter och instruktioner för alla verktyg eller material du använder. Att renovera förlänga livslängden på dina möbler, och är en snäll handling för miljön istället för att köpa nytt.

Karin 73 krom dakota 24

Renovera fåtölj

När det kommer till att renovera en fåtölj kommer du långt med att bara byta ut tyget eller dynorna i din fåtölj. Den kommer att kännas som ny och se fräsch ut. Om det är en väldigt gammal fåtölj som behöver renoveras från grunden är det viktigt att du vet vad du gör, så att din möbel inte förstörs. Vi rekommenderar att du tar kontakt med en möbeltapetserare som kan hjälpa dig att få din älskade fåtölj att bli som ny igen.

Superspindel krom fårskinn sahara

Möbelrestaurering

Möbelrestaurering innebär att man reparerar eller renoverar gamla eller skadade möbler för att återställa den till sitt ursprungliga skick eller för att ge den ett nytt utseende. Detta kan inkludera rengöring och lackering av träet, reparera eller byta ut trasiga eller slitna delar och omklädsel eller byte av tyget. Möbelrestaurering kan vara ett givande och kostnadseffektivt sätt att förlänga livslängden på dina möbler och sätta en personlig touch till ditt hem. Det kan dock vara en tidskrävande och utmanande process, så det är viktigt att noggrant bedöma möblernas skick och bestämma det bästa tillvägagångssättet för dina behov.

TAPETSERA MÖBLER

Contact us for more information